Ga naar de inhoud

MACHINEBOUW & AUTOMATISATIE

Vytech is een partner voor alle industrietakken en werkt samen met zusterbedrijf Submentum voor de machinebouw en automatisatie. Deze afdeling bedenkt, maakt en plaatst oplossingen die doordacht zijn en winst opleveren in tijd, geld en productiviteit. Geen limieten qua industrietak of regio. We bouwen machines in onze eigen werkplaats en zorgen voor de verzending, opbouw en opstart in uw bedrijf, in binnen- en buitenland.

Bestaande machines of productielijnen optimaliseren. Hogere productiviteit of output door aanpassing van uw bestaande lijnen, robotisering of verregaande automatisering. Onze robotisering geeft uw lijn of machine meerwaarde door de complexere handelingen die onze robots uitvoeren.

Niets laten we aan het toeval over. Samen met de klant testen we uitvoerig, om de bouw en de werking af te toetsen aan de ontwerpspecificaties (FAT). On site bij de klant controleren en evalueren we de functionaliteit van de machines om aan alle vereiste specificaties te voldoen (SAT). FAT en SAT zijn cruciaal. Vytech wil uw productielijnen tijdens de ingebruikname zo minimaal mogelijk onderbreken, omdat we al te goed begrijpen wat dat voor u betekent.

UW INPUT, DE BASIS VOOR DE OPLOSSING

De oplossing die een klant suggereert, is voor ons het vertrekpunt om daar verder op te bouwen. We kunnen een toepassing bouwen rond de voorgestelde oplossing, maar we denken liever verder, we willen de investering volop laten renderen. Na onze analyse durven we dan ook een andere machine, een ander verloop van de lijnen voorstellen. De win voor de klant primeert en dat is het vertrekpunt voor al onze oplossingen.

VAN PROTOTYPE TOT INDIENSTNAME

Bij machinebouw starten we aan de tekentafel, met prototypebouw. We ontwerpen op maat van de individuele klant. Tijdens het ontwerp is interactie met en betrokkenheid van de klant belangrijk. Als klant kent u het verloop en de status van elke fase, tijd, prijs, opbrengst… Die interactie, uw goedkeuring bij elke milestone vormt de basis van een succesvolle indienstname. 

Submentum bezit alle nodige kennis in eigen huis, van het mechanische ontwerp tot de elektrische aansturing, de automatisering. Voor de uitvoering werken zij samen met de verschillende business lines binnen de Vytechgroep: lassers, constructeurs, plaatsers, verhuizers … Machinebouw in projectformaat van a tot z met oog voor design en afwerking. Onze machines zijn in de eerste plaats functioneel, maar we doen ze er graag goed uitzien ook.

ROBOTISERING MET MEERWAARDE

Transportrobots, productiemachines die het product en productie optimaliseren. Als integrator van robots bieden we robotisatie met een functionele meerwaarde, betaalbare oplossingen met goede payback. De levensduur en het onderhoudsgemak van de machines is belangrijk. Wat Vytech en Submentum maken, komt met alle nodige documentatie, elektrische schema’s en CE-keuringen. Het veiligheidsaspect is essentieel. Qua machinebouw en automatisatie durven we het volgende beweren: Hoe complexer de uitdaging … We gaan geen uitdaging uit de weg.